Vogelnesten verwijderen

Voor vogels zijn schoorstenen een aantrekkelijke plek om een nest te maken. Geef ze eens ongelijk; een schoorsteen is een zeer beschutte, veilige en warme plek. Hoewel het voor de vogels ideaal lijkt, kunnen vogelnesten in rookkanalen voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wanneer één of meerdere vogelnesten het rookkanaal verstoppen, kunnen de gassen die vrijkomen bij het stoken niet meer door de schoorsteen ontsnappen. Wanneer deze gassen terug de woonkamer in slaan, kan dat behoorlijke roetschade tot gevolg hebben of zelfs leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

Vogelnesten voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus raden we u aan om maatregelen te treffen, zodat vogels zich niet langer in uw schoorsteen kunnen nestelen. Het aanbrengen van een schoorsteenkap op uw schoorsteen is de meest effectieve manier. U kunt bij ons terecht voor het aanbrengen van schoorsteenkappen. Laat uw schoorsteen ook regelmatig inspecteren, zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Vogelnesten weg laten halen

Als het kwaad eenmaal is geschied, moeten de vogelnesten verwijderd worden. Het is vaak lastig om van te voren in te schatten hoeveel nesten er in het rookkanaal zijn gemaakt. Vaak bouwen vogels namelijk een nieuw nest bovenop een oud nest. De deskundige vakmannen van Dakbedekking Brabant zorgen ervoor dat daadwerkelijk alle nesten uit uw schoorsteen verwijderd worden, zodat u weer veilig en verantwoord kunt stoken.

Vermoed u dat er zich een nest in uw schoorsteen bevindt, of wilt u dit voorkomen? Neem dan contact met ons op, zodat wij de situatie kunnen beoordelen en tot actie over kunnen gaan.

Vogelnesten laten verwijderen door ervaren specialisten uit de regio?

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid