Dakgoot reparatie

Een kapotte dakgoot kan erg vervelende gevolgen hebben. In enkele gevallen moet de dakgoot in zijn geheel vervangen worden, maar een dakgoot reparatie is vaak een snellere en voordeligere oplossing. De specialisten van Dakbedekking Brabant maken graag een vrijblijvende offerte voor het repareren van uw dakgoot.

Ontvang gratis offertes van specialisten op het gebied van dakgoot reparatie.

Hemelwaterafvoer

Dakgoten vormen door middel van kilgoten, mastgoten, bakgoten en regenpijpen een onderdeel van de zogeheten hemelwaterafvoer van uw huis. Een steeds belangrijker onderdeel; door klimaatverandering krijgen we de komende jaren steeds vaker te maken met hevige regenval. Al dat water moet op een soepele manier afgevoerd worden om lekkages te voorkomen.

De meest voorkomende materialen die in een hemelwaterafvoer systeem toegepast worden, zijn:

  • Zink
  • Kunststof
  • Aliminium
  • Polyester
  • Koper

Als het goed is zorgt dit systeem ervoor dat regenwater vanaf uw schuine of platte dak wordt afgevoerd in de grond of bijvoorbeeld in een regenton. Door omstandigheden kan er echter een blokkade of lekkage in dit systeem optreden. In de meeste gevallen raken dakgoten verstopt als gevolg van bladeren en vuil dat in de dakgoot terecht komt. Dit heeft tot gevolg dat er water in de dakgoot blijft staan, waardoor het risico op een lekkage fors toeneemt.

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ adviseren we altijd om uw dakgoten minimaal één keer per jaar te (laten) reinigen. Dit voorkomt verstoppingen en kan de slijtage van de dakgoot met jaren uitstellen. Heeft u twijfels over de staat van uw eigen dakgoot? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de situatie te beoordelen. Neem eenvoudig contact met ons op via het contactformulier.

Dakgoot lekkage

Onder invloed van weersomstandigheden en simpelweg het verstrijken van de tijd treedt er hoe dan ook slijtage op aan dakgoten. Regelmatig heeft dit een dakgoot lekkage tot gevolg. Dakgoot lekkages zijn risicovol, omdat een constante stroom water op eenzelfde plek via de gevel kan doorslaan naar de binnenmuur. Dit zorgt voor vochtproblemen en schimmels binnenshuis. Zorg er dus voor dat er snel actie wordt ondernomen wanneer u een lekkage in uw hemelwaterafvoer constateert. Afhankelijk van het materiaal van uw goot is een gedegen dakdekker in staat een snelle en langdurige oplossing voor dit probleem te bieden door middel van dakgoot reparatie.

Dakgoot reparatie

Een dakgoot kan op verschillende manieren gerepareerd worden. De keuze voor de beste aanpak wordt gemaakt op basis van het materiaal van de goot en de locatie en de ernst van de beschadiging. Zo kan er gewerkt worden met kit, pasta, tape, EPDM, bitumen of soldeer. Aangezien dakgoten vaak lastig te bereiken zijn en het van belang is dat de juiste oplossing wordt gekozen voor het probleem, is het aan te raden om een specialist in te schakelen voor een dakgoten reparatie. Bij Dakbedekking Brabant zijn alleen ervaren vakmannen aangesloten met verstand van zaken als het aankomt op hemelwaterafvoer. Aarzel dus niet om een offerte aan te vragen voor een inspectie van uw dakgoot.

Dakgoot vervangen

In sommige gevallen biedt een dakgoot reparatie geen uitkomst, omdat de omvang van de beschadiging(en) te groot is. In dat geval zal (een gedeelte van) de dakgoot vervangen moeten worden. Uiteraard kunnen wij u ook daarmee van dienst zijn.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid