Rookkanaal aanleggen

Als u een kachel of open haard wilt plaatsen in uw huis, zal er een rookkanaal aangelegd moeten worden. Een rookkanaal aanleggen kan in principe zonder vergunning*, mits er aan een aantal veiligheidseisen en wetten voldaan wordt. Wanneer deze eisen niet in acht worden genomen, bestaat de kans op brandgevaarlijke situaties en koolmonoxidevergiftiging.

*Een vergunning voor het aanleggen van een rookkanaal is wel verplicht wanneer er ingrijpende veranderingen aan de constructie van het huis nodig zijn.

Het juiste rookkanaal voor iedere kachel

De bij Dakbedekking Brabant aangesloten vakmannen zijn gespecialiseerd in het aanleggen van rookkanalen en weten welk rookkanaal past bij de capaciteit van uw kachel. De keuze hiervoor komt zeer nauw. Wanneer het rookkanaal een te kleine diameter heeft, kan de rook niet snel genoeg weg en loopt u kans op koolmonoxidevergiftiging. Wanneer het kanaal te groot is, trekken de gassen te snel weg en dooft het vuur. Kies voor gemak en veiligheid en laat uw open haard bouwen en rookkanaal aanleggen door een ervaren partij. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Dakbedekking Brabant, of neem contact met ons op.

Wij zijn u ook graag van dienst met schoorsteeninspectie en schoorsteenrenovatie.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid