Schoorsteenkappen

Een schoorsteenkap houdt vogels buiten en asdeeltjes binnen - Dakbedekking Brabant

Een schoorsteenkap is een belangrijk onderdeel van uw schoorsteen. De werking ervan is tweeledig. Ten eerste beschermt de kap uw schoorsteen voor invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan regen, maar ook aan vogels die rookkanalen zien als een geschikte plek om een nestje te bouwen. Een schoorsteenkap houdt deze ongewenste indringers buiten en voorkomt het gevaar van vogelnesten die het rookkanaal kunnen doen verstoppen. Ten tweede voorkomt een schoorsteenkap dat hete asdeeltjes die uit uw schoorsteen komen, schade aanrichten. 

Schoorsteenkap monteren

Het bevestigen van een schoorsteenkap is een nauwkeurige aangelegenheid. Aangezien iedere schoorsteen anders is, moet vrijwel elke kap op maat worden geleverd en gemonteerd. Schoorsteenkappen staan bloot aan de vaak onstuimige Nederlandse weersomstandigheden, dus is het erg belangrijk dat de kap door een deskundig bedrijf wordt bevestigd.

Dakbedekking Brabant heeft de ervaring en deskundigheid in huis om voor iedere schoorsteen de juiste kap te leveren en te monteren. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Supersnel een offerte op maat

Dakbedekking Brabant is uw partner in dakrenovaties, dakisolatie, dakinspectie en dakreiniging. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct online een offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan