Energielabel

Benieuwd naar het energieverbruik van uw huis? Of verkoopt u binnenkort uw huis en heeft u een energielabel nodig? Bij Dakbedekking Brabant bent u aan het juiste adres. De bij ons aangesloten gecertificeerde adviseurs stellen graag een energielabel op voor uw woning.

Waarom een energielabel?

Het energielabel van een woning geeft inzicht in het energieverbruik van de woning. Met behulp van het energielabel kan een goede indicatie worden gegeven over de energiekosten van de woning. De mate van isolatie speelt hierin een belangrijke rol, maar ook de zuinigheid van verwarmingsinstallaties of installaties voor warm water. Het energielabel biedt de mogelijkheid om woningen van hetzelfde type te vergelijken op energiezuinigheid.

Wettelijk verplicht

Wanneer u uw woning verkoopt of verhuurt is het sinds 1 januari 2008 verplicht om een energielabel van de woning te overleggen. Woningen zonder energielabel kunnen niet worden ingeschreven in het kadaster, er kan derhalve ook geen verkoop van de woning plaatsvinden.

De voordelen van een energielabel

Woningeigenaren worden gestimuleerd om energiebesparende maatregelen te nemen. Afgezien van het feit dat woningen met een goed energielabel aantrekkelijk zijn voor verhuur of verkoop, is het doorgaans prettiger wonen in een huis dat goed geïsoleerd en geventileerd is. Daarnaast levert een dergelijke woning een positieve bijdrage aan het milieu.

Vaststellen van het energielabel

De werkzaamheden bestaan uit het verrichten van diverse meetwerkzaamheden. De gegevens die deze metingen opleveren worden vervolgens doorgerekend door speciale software. De uitkomsten van deze berekeningen bepalen vervolgens de energiezuinigheid van de woning of het pand en welke schaal daarbij van toepassing is. Het energielabel – evenals bij de energielabels voor huishoudelijke apparaten aangeduid volgens de schaalindeling A t/m G – kan vervolgens worden vastgesteld.

Energielabel laten opmaken?

Voor het opmaken van een energielabel kunt u contact opnemen met Dakbedekking Brabant. De bij ons aangesloten adviseurs zijn gecertificeerd voor het afgeven van een energielabel (voor zowel woningen als bedrijfspanden) en geven door heel Nederland energielabels af.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid