Dakbedekking

Dakbedekking is er in vele soorten en maten. Het type dakbedekking dat het beste geschikt is voor uw woning, hangt af van een aantal factoren. Een dakdekker houdt rekening met het straatbeeld van de straat waarin uw huis staat, uw persoonlijke smaak is natuurlijk van belang en ook de eventuele eisen vanuit de gemeente moeten worden meegewogen. Maar de belangrijkste factoren voor het bepalen van uw dakbedekking is; uw dak. Platte daken vragen namelijk om een andere dakbedekking dan hellende daken en voor grote daken zijn de mogelijkheden anders dan voor kleine daken.

Om u een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden, volgt hieronder een opsomming van de soorten dakbedekking die het meest door de dakdekkers van Dakbedekking Brabant gebruikt worden.

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest bekende en gebruikte soort dakbedekking voor hellende daken. Er is een ruime keuze in soort, afmetingen en materialen.
Meer informatie over dakpannen

EPDM dakbedekking

Een zeer duurzame en kwalitatieve dakbedekking. Ozon en Uv bestendig, zeer elastisch en geschikt voor vrijwel alle soorten complexe dakvormen.
Meer informatie over EPDM dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt vrijwel altijd gebruikt voor platte daken. Bitumen is een van oorsprong vloeibare stof die van nature voorkomt in de ruwe aardolie.
Meer informatie over bitumen dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking wordt gebruikt voor platte daken. Er zijn verschillende soorten kunststof dakbedekking te onderscheiden, de meest gebruikte soorten zijn EPDM, TPE en PVC. Elk soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden.
Meer informatie over kunststof dakbedekking

Wij gebruiken o.a. daksysteemcomponenten van Monier

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid