Schoorsteeninspectie

Schoorsteeninspecties garanderen dat u veilig blijft stoken - Dakbedekking Brabant

U doet er verstandig aan om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren. Een schoorsteen is namelijk onderhevig aan slijtage, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Ook wanneer u naar een bestaande woning verhuist waarvan de vorige bewoners lange tijd niet gestookt hebben, of wanneer er geen bewijs is dat de schoorsteen regelmatig is geveegd en gecontroleerd, is het wijs om de schoorsteen en het rookkanaal te laten inspecteren voordat u het in gebruik neemt.

Waarom schoorsteeninspectie?

Er zijn diverse oorzaken voor het niet goed functioneren van een schoorsteen, die bij een goede inspectie opgemerkt worden.

  • Ouderdom van de schoorsteen en het rookkanaal
  • Stormschade aan de buitenkant van de schoorsteen
  • Erosie en bakstenen die poreus worden
  • Vogelnesten in het rookkanaal
  • Vochtafzetting aan de binnenkant van de schoorsteen waardoor voegen los kunnen komen
  • Roetafzetting in het rookkanaal waardoor het kanaal versmalt

Schoorsteeninspectie door Dakbedekking Brabant

Wij inspecteren uw schoorsteen grondig, zowel de binnenkant als de buitenkant. Voor het inspecteren van de binnenkant gebruiken we een speciale camera, die feilloos aantoont of er gebreken zijn aan het rookkanaal. Indien er ernstige gebreken worden geconstateerd, kunnen wij ook de schoorsteenrenovatie verzorgen.

Interesse? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 073 203 2001

Supersnel een offerte op maat

Dakbedekking Brabant is uw partner in dakrenovaties, dakisolatie, dakinspectie en dakreiniging. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct online een offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan