Dakisolatie

Dakisolatie is belangrijk voor het creëren van een comfortabele woonomgeving. Een slecht geïsoleerd dak is namelijk de grootste bron van warmteverlies in uw huis. Goede dakisolatie heeft dus ook een kostenbesparend effect, omdat u veel minder hoeft te stoken. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Stoken kost immers gas, en gas veroorzaakt vervuiling en CO2-uitstoot, de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering.

Vrijblijvend dakisolatie offertes ontvangen van gespecialiseerde vakmannen uit de regio?

Zelf isoleren of laten doen?

Het is mogelijk om uw dak zelf te isoleren, bijvoorbeeld bij een houten dakbeschot zonder folie of dakleer, maar in veel gevallen is het verstandiger om een professionele dakdekker te laten beoordelen of de dakbedekking damp-open is. Verkeerd isoleren kan namelijk dakrot veroorzaken. Bovendien zijn er verschillende manieren om dakisolatie aan te brengen en een deskundige dakdekker weet wat de voor- en nadelen van de verschillende materialen voor verschillende daken zijn. De bij Dakbedekking Brabant aangesloten dakdekkers zijn zeer ervaren op het gebied van dakisolatie en helpen u graag met het maken van de juiste afwegingen.

Binnen- of buiten dakisolatie?

Bij een plat dak is dakisolatie aan de binnenkant af te raden. Platte daken hebben namelijk een dampremmende laag en wanneer je dat dak aan de binnenkant zou isoleren, ontstaat er een ruimte waar door vochtophoping dakrot kan ontstaat. Bij een plat dak is het beter om de isolatie aan de buitenkant te plaatsen, mits er een ballastlaag gebruikt wordt om het isolatiemateriaal op zijn plek te houden.

Dakisolatie voor een hellend dak kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant aangebracht worden. De keuze hiervoor hangt af van de dakbedekking, het budget en of u de isolatie zelf wilt aanbrengen.

Wij helpen u graag met het isoleren van uw dak

De bij Dakbedekking Brabant aangesloten bedrijven staan voor u klaar. Ook om te onderzoeken of het isoleren van uw dak in uw situatie van toegevoegde waarde is, aan de hand van een thermografische inspectie van uw woning. Neem contact met ons op om de mogelijkheden van dakisolatie door te nemen, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

© 2021 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid