Schoorsteeninspectie Tilburg

Schoorsteeninspectie Tilburg - Dakbedekking Brabant

De conditie van een schoorsteen die met regelmaat wordt blootgesteld aan stookdampen gaat in meer of mindere mate achteruit. Regelmatig stoken kan met name het binnenwerk van de schoorsteen nadelig beïnvloeden. Roetafzettingen in het rookkanaal kunnen er zelfs voor zorgen dat het rookkanaal dusdanig versmalt dat de rook terug naar binnen slaat, met de nodige gezondheidsrisico's ten gevolge. Deze problemen kunnen voorkomen worden door met enige regelmaat uw schoorsteen te laten inspecteren op onvolkomendheden. Veilig stoken begint immers met een schoon rookkanaal. Dakbedekking Brabant heeft een jarenlange ervaring met zorgvuldige schoorsteeninspecties in de regio Tilburg.

Complete schoorsteeninspectie

Tijdens een schoorsteeninspectie onderzoeken wij het complete traject; vanaf de aansluiting van het rookkanaal op de kachel of haard tot aan het metselwerk van de schoorsteenpijp op uw dak. Veelvoorkomende gebreken komen o.a. tot uiting in:

  • Ernstig verouderd metselwerk schade aan metselwerk door storm of erosie
  • Versleten loodslabben rondom de schoorsteen
  • Vochtafzettingen in het metselwerk van de schoorsteen (vochtdoorslag)
  • (Ernstig) vervuilde of vernauwd rookkanalen door toedoen van roetafzettingen
  • Vogelnest(en) in het rookkanaal

Inspectie m.b.v. speciaal uitgeruste camera's

Voor het inspecteren van de binnenkant van het rookkanaal maken we gebruik van een speciaal daartoe uitgeruste camera. Eventuele gebreken worden hiermee perfect in kaart gebracht. Wanneer er aanleiding voor is, kunnen we met u de mogelijkheden voor schoorsteenreiniging of een schoorsteenrenovatie bespreken.

Specialist in schoorsteeninspecties regio Tilburg

Dakbedekking Brabant is de specialist op het gebied van schoorsteeninspecties in Tilburg en omstreken. Heeft u twijfels over de staat van uw schoorsteen of rookkanalen? Wij bespreken de mogelijkheden graag vrijblijvend met u. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel: 013 203 2001.

Supersnel een offerte op maat

Dakbedekking Brabant is uw partner in dakrenovaties, dakisolatie, dakinspectie en dakreiniging. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct online een offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan