Dakdekker Luyksgestel

Na de zware storm die op 23 juni 2016 over o.a. Luyksgestel trok, is Dakbedekking Brabant in de weken daarna ter plaatse geweest om allerhande reparaties te verrichten. Het repareren van alle schade heeft nog veel tijd in beslag genomen. Vooral op het gebied van dakpannen en bitumen dakbedekking was er nog heel wat werk te verrichten.

Dakpannen vervangen in Luyksgestel

In Luyksgestel zijn zeer veel pannendaken ernstig beschadigd door hagelstenen met het formaat van tennisballen. In sommige gevallen was het voldoende om een aantal dakpannen te vervangen, maar voor sommige daken was een geheel nieuwe dakbedekking noodzakelijk. Het vervangen van pannen(daken) is een specialistische klus, aangezien weer- en waterbestendigheid van groot belang is. Als we de nieuwsberichten mogen geloven, zal de kans op wind- en wateroverlast de komende jaren alleen maar toenemen.

Het gaat dus niet alleen om de keuze van de juiste dakpan, maar ook om de manier waarop de dakpannen aan de panlatten bevestigd worden. Daarnaast moeten de nokvorsten goed aansluiten op het pannendak om er één mooi geheel van te maken.

Bitumen dakbedekking vervangen in Luyksgestel

Hoewel de gevolgen minder zichtbaar waren dan bij pannendaken, is er in Luyksgestel destijds ook veel bitumen dakbedekking beschadigd geraakt. Bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt om platte daken zoals aanbouwen, veranda’s, dakkapellen of schuren mee te bedekken. Wij adviseren u om de staat van uw bitumen dakbedekking te laten inspecteren en waar nodig reparaties te laten uitvoeren. Door harde hagel en wind kan de dakbedekking dermate beschadigd raken dat er op korte of langere termijn lekkages kunnen ontstaan.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid