Haard & Schoorsteenherstel

Haard of kachel laten installeren - Dakbedekking Brabant

Een open haard of kachel is een verfraaiing van uw woning. En dat niet alleen; het zorgt voor een comfortabele woonsituatie in de doorgaans koude Nederlandse wintermaanden. Mits de haard, het rookkanaal en de schoorsteen op een goede manier zijn gebouwd en onderhouden natuurlijk. Gebreken aan deze onderdelen kunnen voor zeer vervelende en zelfs gevaarlijke situaties zorgen, zoals de kans op koolmonoxidevergiftiging.
Laat een nieuwe haard of kachel dus altijd plaatsen door een deskundige specialist. Als u een open haard of kachel bezit, laat deze dan tijdig inspecteren. Dakbedekking Brabant biedt een groot aantal diensten op het gebied van haarden, kachels, rookkanalen en schoorstenen. 

Schoorsteen vegen

Laat uw schoorsteen jaarlijks vegen om brandgevaar te voorkomen en om goed verzekerd te blijven tegen brandschade.
Meer informatie over schoorsteen vegen

Open haarden bouw

Wij verzorgen het leveren en plaatsen van schouwen, openhaarden, gashaarden en houtkachels. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Meer informatie over open haarden bouw

Rookkanaal aanleggen

Het aanleggen van het juiste rookkanaal bij iedere kachel is een vak apart. Om brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen, laat u uw rookkanaal aanleggen door een expert.
Meer informatie over rookkanalen

Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen hebben zowel een functionele als een esthetische werking. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.
Meer informatie over schoorsteenkappen

Schoorsteeninspectie

U doet er verstandig aan om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren. Een schoorsteen is namelijk onderhevig aan slijtage, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
Meer informatie over schoorsteeninspectie

Schoorsteenrenovatie

Vocht en vorst kunnen uw schoorsteen flink aantasten. Wanneer het voegwerk van uw schoorsteen is verweerd, kan een storm veel schade aanrichten.
Meer informatie over schoorsteenrenovatie

Vogelnesten verwijderen

Het is vaak lastig om van te voren in te schatten hoeveel nesten er in het rookkanaal zijn gemaakt. Vaak bouwen vogels namelijk een nieuw nest bovenop een oud nest.
Meer informatie over vogelnesten verwijderen

Supersnel een offerte op maat

Dakbedekking Brabant is uw partner in dakrenovaties, dakisolatie, dakinspectie en dakreiniging. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct online een offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan