Dakgoot vervangen Breda

Voor iedere dakgoot komt er een moment dat ‘ie vervangen moet worden. Afhankelijk van materiaal, onderhoud en weersomstandigheden kan dit al na 2 jaar zijn, terwijl andere dakgoten pas na 25 jaar aan vervanging toe zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vervangen van dakgoten en tips om uw dakgoten zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Dakgoot vervangen of repareren?

In eerste instantie is het altijd verstandig om te bekijken of een kapotte of lekkende dakgoot gerepareerd kan worden. Een reparatie scheelt namelijk aanzienlijk in kosten ten opzichte van vervanging. De door Dakbedekking Brabant geselecteerde vakmannen onderzoeken dakgoten in de regio Breda en adviseren op basis van kennis en ervaring om de dakgoot te laten repareren of vervangen. Dakgoot reparatie wordt doorgaans geadviseerd wanneer het materiaal nog in goede staat is, maar er kleine beschadigingen zijn of een lekkage op één plek. Pas wanneer het materiaal ernstig verouderd of in slechte staat is en er grotere beschadigingen of meerdere lekkages zijn, wordt geadviseerd om de dakgoot te vervangen.

Materialen

Wanneer wij u adviseren om uw dakgoot te laten vervangen, zijn er verschillende mogelijkheden qua materiaal:

 • Kunststof dakgoot
  Makkelijk en snel te monteren en zo goed als onderhoudsvrij. Kunststof dakgoten hebben een zeer lange levensduur. Een moderne en duurzame keuze.
 • PVC dakgoot
  Relatief goedkoop materiaal dat minstens 25 jaar meegaat. PVC dakgoten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en vervormen niet omdat ze flexibel zijn.
 • Zinken dakgoot
  Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Zinken dakgoten zien er fraai uit, zijn sterk en in geval van schade eenvoudig te repareren.
 • Koperen dakgoot
  Koperen dakgoten kosten wat, maar dan heeft u ook wat; onderhoudsvriendelijk materiaal dat zeer lang mee gaat en uw huis een authentiek karakter geeft.
 • Aluminium dakgoot
  Aluminium dakgoten zijn licht en worden tot grote lengtes naadloos geleverd. Een betaalbaar alternatief dat ook nog eens prima kwaliteit, vooral met een speciale aluminium coating. Wint aan populariteit in Nederland.
 • Plastic dakgoot
  Plastic is niet het meest fraaie materiaal, maar compenseert dat ruimschoots doordat het goedkoop, sterk en onderhoudsvrij is en bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is bovendien eenvoudig schoon te maken.
 • RVS dakgoot
  In Nederland winnen roestvrij stalen dakgoten aan populariteit. Ze geven een strakke, moderne uitstraling, hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig te monteren.
 • Polyester dakgoot
  Ook in opkomst is de polyester dakgoot, omdat dit materiaal sterker is dan plastic en zink en makkelijker te onderhouden. Deze dakgoten worden uit één stuk gemaakt, wat de kans op lekkages drastisch verminderd.

© 2023 Dakbedekking-Brabant.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid