Rookkanaal aanleggen Breda

Rookkanaal aanleggen Breda - Dakbedekking Brabant

Wilt u de warmte en sfeer van een kachel of open haard in uw woonkamer? Dan zal er een rookkanaal aangelegd moeten worden. Het aanleggen van een rookkanaal is een specialistische klus. Ten eerste moet er namelijk voldaan worden aan Nederlandse en Europese wetten en regels. Ten tweede komt komt de afstemming van het rookkanaal op de capaciteit van de kachel zeer nauw. Dakbedekking Brabant heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van rookkanalen in Breda en omgeving.

Wetten en regels

Het aanleggen van schoorstenen en rookkanalen is gebonden aan regels. Dat is maar goed ook, want als er iets mis gaat met een schoorsteen of rookkanaal dan heeft dat vaak direct ernstige gevolgen. Vandaar dat zowel de Nederlandse overheid (via NEN-normbladen) als de Europese Unie (d.m.v. CE-markering) eisen stellen aan de materialen en de bouw. Schakel dus altijd een specialist in die op de hoogte is van de wetten en regels. In dit vakgebied is kennis, ervaring en kwaliteit belangrijker dan alleen maar de scherpste prijs.

Het rookkanaal en de capaciteit van uw kachel

De afstemming van het rookkanaal op de capaciteit van de kachel is van cruciaal belang voor een effectieve verbranding en afvoer van de rookgassen. Wanneer het rookkanaal te smal is, kan de rook niet snel genoeg weg en zelfs terugslaan naar binnen, hetgeen het gevaar op koolmonoxidevergiftiging in de hand werkt. Een te breed rookkanaal zorgt ervoor dat rook te langzaam stijgt en werkt daardoor soortgelijke risico's in de hand. Het rookkanaal dient daarom optimaal afgestemd te worden op de capaciteit van de verwarmingsbron.

Rookkanaal laten aanleggen in Breda en omstreken

Dakbedekking Brabant heeft reeds jaren ervaring met het aanleggen van rookkanalen. Bent u woonachtig in Breda of omgeving en overweegt u om een rookkanaal te laten aanleggen of renoveren? Wij komen de situatie ter plekke graag bekijken en bieden u gratis en vrijblijvend een offerte op maat. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op deze website of bel 076 760 2819. We staan u graag te woord.